Wednesday, May 11, 2022

Istanbul, orașul care a cucerit inimile românilor

Fie că am avut primul contact cu acest oraș văzându-l cu proprii ochi sau din renumitele telenovele turcești, Istanbulul este clar un oraș care a cucerit inimile și dorința de călătorie a multor turiști români. Anual, mii de turiști ajung într-un city break în Istanbul și se declară, efectiv, fascinați de ceea ce găsesc aici: o țară bogată din punct de vedere cultural, cu multe locuri ce merită văzute măcar o dată în viață, dar și cu o sumedenie de magazine de unde pot cumpăra suveniruri la prețuri excelente. Sună tentant, nu-i așa? Ei bine, pentru a fi mai convingători, vă invităm să profitați din plin de ofertele noastre de city break în Istanbul și să vă bucurați de tot ceea ce are de oferit acest oraș, fostă capitală la Turciei.

Vizitarea Istanbulului este, pentru unii dintre noi, o ocazie unică în viață. Ce-i drept, fosta capitală a Turciei se distinge foarte ușor de oricare alt oraș din lume datorită faptului că se întinde pe două continentă, fapt care a făcut deseori ca orașul să fie numit locul de întâlnire dintre Est și Vest.


Cu o astfel de locație strategică, orașul a atras multe oportunități ce au făcut ca locul să se dezvolte din ce în ce mai multe pe măsură ce anii au trecut. Un city break în Istanbul nu ar fi la fel de fascinant fără o croazieră pe Bosfor. Nu numai că oferă o imagine de ansamblu excelentă asupra orașului, dar atât partea europeană, cât și cea asiatică a celebrului canal au multe de oferit, întrucât aici veți găsi un număr mare de palate și conace vechi, precum și Turnul Fecioarei.

Pe de altă parte, dacă vii să vizitezi Istanbulul, este nepermis să nu vizitezi numeroasele palate ale orașului. Toate merită câteva ore de admirație, dar există unul care nu trebuie ratat sub nicio formă: Palatul Topkapi.

Acest palat este fosta reședință principală a sultanilor. Pe latura arhitecturală, sub denumirea de palat se ascunde în realitate un complex de pavilioane, toate construite în jurul a patru curți verzi.

Mai mult decât atât, este imposibil să vizitezi prima metropolă turcească fără a face un tur al Marele Bazar dacă mergeți într-un city break în Istanbul. Pe lângă faptul că este unul dintre simbolurile orașului, este și cea mai mare piață acoperită din lume.

Și, contrar credinței populare, Marele Bazar nu este o capcană pentru turiști, pentru că aici vin și localnicii să cumpere produsele de care au nevoie. Asta nu înseamnă însă că toate tarabele sunt pline cu produse autentice, întrucât circulă inclusiv produse contrafăcute și de proastă calitate, iar prețurile afișate pot fi excesive.

Prin urmare, este necesar să ne pregătim pentru exercitarea negocierii, pentru că doar astfel puteți să vă cumpărați diverse produse la prețuri foarte bune.

No comments:

Post a Comment