Tuesday, May 29, 2018

Merita sa incluzi mierea de albine in dieta ta zilnica


Inca din Antichitate mierea de albine avea doua scopuri, fiind consumata ca aliment, dar si ca medicament, astfel ca este bine cunoscuta pentru beneficiile aduse sanatatii. Tratamentul cu miere poate fi administrat din diferite motive, iar aceasta contine anumiti nutrienti, astfel ca o lingurita de 20 de grame aduce 64 de calorii, din care 17 grame de zahar, printre care fructoza, glutoza sau maltoza, fara a avea fibre, grasimi si proteine. De asemenea, sunt aduse si cateva vitamine si minerale esentiale organismului nostru, astfel ca este ideal consumul zilnic al mierii de albine.

Antioxidanti
In schimb, este important ca mierea sa fie de cea mai buna calitate, pentru aceasta este si cea bogata in antioxidanti, motiv pentru care se reduce considerabil riscul atacurilor de cord, dar si al anumitor tipuri de cancer, fiind protejata si sanatatea ochilor, totul intr-o singura lingurita administrata zilnic.

Pentru diabetici
In acelasi timp, este important de stiut ca mierea de albine este mai putin daunatoare decat zaharul pentru diabetici, motiv pentru care este important ca aceasta sa fie consumata cu moderatie si doar cu acordul medicului, pentru ca in alte conditii pot fi favorizate diferite probleme.

Reglarea tensiunii arteriale
Unul dintre cei mai mari factori de risc pentru probleme cardiace este reprezentat de cresterea tensiunii arteriale, insa aceasta poate fi reglata de antioxidantii care se gasesc in mierea de albine, fiind efectuate mai multe studii in acest sens.

Sanatatea pielii
Cei care au suferit arsuri sau diferite lovituri la nivelul pielii pot constata ca ranile se vor vindeca mai repede daca aplica miere, tehnica fiind folosita inca de pe vremea Egiptului antic. Pe aceasta cale se pot preveni si infectiile, inclusiv cele care risca sa apara dupa interventiile chirurgicale, iar tratamentul cu miere poate fi recomandat si in cazul problemelor serioase precum ulcerul la picioare care poate duce pana la amputare.

Colesterolul
Pastrarea nivelului optim de colesterol este important pentru cei care sunt predispusi la probleme cardiace, dar studiile arata ca mierea de albine poate fi eficienta si in acest caz, intrucat nu mai este nevoie de consumul de zahar, ce se poate inlocui cu mierea.

Tusea la copii
Aceasta poate fi o problema foarte comuna, in special in randul copiilor cu afectiuni respiratorii sau care se confrunta cu infectii, iar acestia nu se pot odihni cum trebuie, nu pot dormi, fiind alterata considerabil calitatea vietii, atat pentru copii, cat si pentru parinti. In schimb, medicamentele impotriva tusei nu duc intotdeauna la remedierea problemei, astfel incat pot fi testate si alte optiuni naturale, printre care si consumul de piere de albine, rata de succes fiind multumitoare si, in plus, sunt aduse si multe alte beneficii, motiv pentru care se poate considera ca mierea este sanatate curata.

No comments:

Post a Comment